joi, 28 ianuarie 2010

 Astazi va voi arata un nou concept de zugraveala foarte apreciata in extern dar despre care uni din noi nici nu au auzit.


Daca doriti un interior rafinat, modern si deosebit, atunci il puteti decora cu stucco venetian. Acest model de zugraveli interioare decorative imita marmura slefuita, cu un finisaj stralucitor si aspect satinat. Este potrivit pentru coloane, tavane false sau orice suprafete interioare, chiar si cele supuse la umiditate sporita, insa care nu intra in contact direct cu apa.

Vopseaua cu efect de marmura, cum mai este cunoscut stucco veneziano se poate aplica pe beton, caramida, lemn, metal si alte suprafete, de catre mesteri priceputi si experimentati. Suprafetele interioare pe care dorim sa aplicam stucco venetian trebuie sa fie curate, uscate si netede, fara praf sau alte impuritati. Ne asiguram ca tencuiala aplicata este perfect uscata. Pe suprafata suport se aplica unul sau doua straturi subtiri de grund special pentru vopseaua cu efect de marmura. Firmele ce comercializeaza produse pentru stucco venetian va vor recomanda cele mai bune marci din domeniu, in functie de suprafata.
Dupa uscarea grundului si alegerea nuantei dorite, putem incepe aplicarea primului strat de stucco venetian. Il lasam sa se usuce, conform instructiunilor producatorului si aplicam al doilea strat subtire de vopsea. Ultimul strat, al treilea, va fi cel mai subtire. Este important sa respectam timpul de uscare intre straturi, recomandat de producator. In final, trebuie sa obtinem o suprafat neteda si uniforma. Eventualele neregularitati pot fi slefuite cu hartie abraziva fina. Ultimul strat se netezeste cu muchia gletierei, pentru a obtine luciul specific. In final, se aplica un strat de ceara cu rol de protectie a finisajului si pentru accentuarea efectului de luciu. Ceara confera si rezistenta la spalarea cu apa si detergenti.
In privinta culorilor, rosul este cel mai spectaculos, insa putem opta si pentru nuante calde de bej, maro, sau alte culori, in functie de designul interior al camerei.
Iata si un video despre cum se realizeaza stucco veneziano, un film facut chiar de italieni: