sâmbătă, 20 februarie 2010

Izolatii cu spuma poliuretanica ( termo, fono, hidro, ignifuge)

1. IZOLARI CU SPUMA POLIURETANICA ALE OBIECTIVELOR CIVILE
Izolatiile termice, hidroizolatiile, fonoizolatiile, lucrarile de ignifugare cu spuma poliuretanica ofera o protectie completa, fara nici o pierdere termica a intregii cladiri, ofera o protectie eficienta atat impotriva aerului cald cat si a celui rece precum si impotriva umiditatii, previne formarea condensului de la vaporii de apa din interiorul zidurilor si isi mentine proprietatile de izolare pentru intreaga durata de viata a constructiei, fiind astfel singurului sistem de protectie hidro-termo-fono-ingnifuga.


Termoizolarea fatadelor - se efectueaza prin aplicarea materialelor cu baza poliuretanica, materiale recunoscute pentru caracteristicile tehnice deosebite, reusindu-se astfel sa se realizeze lucrari cu un randament calitate-rezistenta-termen de executie mult mai bun decat prin metodete clasice. Acest procedeu se realizeaza prin aplicarea spumei poliuretanice pe suprafata curatata in prealabil si uscata. Datorita aderentei foarte bune, spuma poliuretanica se poate aplica pe orice tip de suprafata.
 2. REABILITARI TERMICE ALE ACOPERISURILOR CU SPUMA POLIURETANICA
Spuma poliuretanica este folosita cu un succes deosebit la reabilitarea termica a constructiilor vechi, a podurilor, a mansardelor precum si la remedierea acoperisurilor degradate.
AVANTAJELE TEHNOLOGIEI:
- inalta capacitate de izolare termica care nu se gaseste la nici un alt material izolant folosit pana acum (conductibilitatea termica este de 0,020 w/m.k.);
- greutate redusa, aproximativ 1,2-1,5 kg/mp, nu ingreuneaza acoperisurile ci din contra le consolideaza, nefiind necesara intarirea sau schimbarea asterialei;
- aplicarea continua asigura o protectie impotriva apei in spatiile de locuit chiar si in situatia in care invelitoarea este decopertata sau se executa reparatii la invelitoare;
- durata de viata a lucrarii este de minim 50 de ani;
- grad de rezistenta la foc, nu genereaza particule incandescente, are un indice scazut de propagare a focului si devine casanta;
- termen de executie foarte scurt (450 mp/zi);
- rezistenta la transmisia de vapori de apa;
- caracteristici fonoabsorbante excelente, reduce zgomotul cu pana la 40 Db (rezultate bune in cazul invelitorilor metalice ce se dovedesc a fi extrem de zgomotoase in conditii atmosferice extreme: ploi torentiale, grindina, etc;
- rezultate remarcabile in cazul constructiilor din lemn atunci cand se vrea pastrarea autenticitatii (ex.: cladiri acoperite cu sindrila).
3. HIDROIZOLATII CU SPUMA POLIURETANICA
Hidroizolatiile cu spuma poliuretanica ofera o protectie completa atat impotriva apei cat si o protectie termica eficienta (solutie eficienta cu costuri reduse in cazul apartamentelor sau birourilor situate la ultimul nivel dintr un bloc). Aderenta spumei poliuretanice este perfecta indiferent de forma acoperisului: plan, inclinat, in doua versante sau de materialul pe care se aplica: beton, tabla, caramida, lemn, etc. Spuma rigida de poliuretan pentru hidroizolatii are o densitate ce variaza intre 40 - 60 kg / metri cubi fiind astfel influida prin densitate (densitatea difera in fuctie de natura aplicatiei). Ulterior aplicarii spuma poliuretanica trebuie acoperita cu vopsea elastoplastica, piatra-margaritar, sape, etc. impotriva radiatiilor ultraviolete.


4. INSONORIZARI CU SPUMA POLIURETANICA
Efectul izolator acustic al sistemului asigura o protectie acustica de peste 25 dB, acest lucru se realizeaza urmarind doua directii importante:
-reducerea (semnificativa) a transferului de energie sonora spre exterior;
-absorbtia energei sonore din interior (se optimizeaza raspunsul acustic).
Se pot izola incaperi mari in care este zgomot mare sau incaperi mari in care doriti o izolatie buna impotriva zgomotului exterior precum: salile de concert, centrele de comunicare, discoteci, cinematografe, complexe teatrale, centre de conferinta, cladiri industriale cu activitati zgomotoase etc.
 5. IZOLARI TERMICE, IGNIFUGARI, APLICAREA DE TRATAMENT FUNGICID LA CASE DIN LEMN
In privinta caselor construite in intregime din lemn spuma poliuretanica a dat rezultate excelente comparativ cu celelalte materiale izolatoare:
- ceea ce initial parea un dezavantaj al cumpararii unei case din lemn si anume faptul ca podelele trebuiesc izolate fonic, mai ales daca in respectiva casa vor locui si copii a fost rezolvat prin izolarea cu spuma poliuretanica intrucat astfel se rigidizeaza intreaga structura si dispar zgomotele specifice podelelor din lemn deasemeni reduceti cu 20-25 dB zgomotele exterioare in cazul mansardelor (aspect important atunci cand casa este acoperita cu invelitori din tabla care este extrem de zgomotoasa la ploi puternice sau grindina);
- la costurile standard ale unei astfel de constructii se mai adauga si cheltuielile cu ignifugarea lemnului, problema rezolvata de spuma poliuretanica care are un grad ridicat de rezistenta la foc, nu genereaza particule incandescente, are un indice scazut de propagare a focului si devine casanta in prezenta focului;
- o alta problema rezolvata de acest tip de izolatie este tratamentul fungicid aplicat lemnului (chiar si atunci cand acesta este deja atacat).
6. REABILITARI TERMICE PENTRU TERASELE BLOCURILOR
Procesul tehnologic propus de noi pentru reabilitarea teraselor blocurilor de locuit: decopertarea terasei pana la primul strat de izolatie si executia termo - hidro izolatiei cu spuma poliuretanica peste peste membrana existenta (daca la acestea nu exista pericolul desprinderii ei de stratul suport). In cazul in care membrana hidroizolatoare este desprinsa sau exista pericolul ca aceasta sa se desprinda, zona respectiva va decopertata pana la stratul suport rezistent.
Procedeul permite realizarea intr-o singura operatie atat a izolatiei termice, fonice cat si a impermeabilizarii structurii. Coeficientul de transfer termic (0,02) confirma faptul ca este cel mai bun material izolator de pe piata.
Mentionam ca acest procedeu are avantajul realizarii de suprafete continue, fara rosturi/imbinari. Dupa aplicarea spumei poliuretanice se aplica o vopsea elastoplastica tip Deitermann.